Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?
Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama özellikle çocuk bekleyen çiftler tarafından bilinir. Çünkü bebek cinsiyetini belirlemek için kullanılmaktadır. Tarihi ise çok uzun yıllara dayanmaktadır. Eski dönemlerde cinsiyeti doktora gidip öğrenmek mümkün olmadığı için Çinliler böyle bir takvim geliştirmiş. Takvim sayesinde bebek bekleyen çiftler bebeklerin cinsiyetini öğrenebilmiş. Ancak hiçbir bilimsel dayanağa sahip değildir. Tamamen batıl inançlara göre kurulmuş olan bir takvimdir. Fakat günümüzde bile halen kullanıma devam etmektedir.
Çin Takvimi Nedir?
sorusu için özellikle ultrasona gitmeden önce cinsiyeti öğrenmek isteyen çiftler tarafından kullanılır. Tıbbi bir gerçekliğe sahip olmadığı için güvenilir olup olmadığı tartışılır. Ancak geçmiş çağlarda çıkan sonuçlar neticesinde %70 ila %90 arasında doğru çıktığı kanıtlanmış. Bu oranlar %50 erkek, %50 kız bebek olma ihtimaline göre normal sayılabilir. Ancak 700 yıllık takvim meraklı çiftler tarafından halen çok kullanılmaktadır. Günümüzde ise orijinal hali Pekin’de bir üniversitede koruma altına alınmıştır.
Çin Takvimi Ne Zaman Kullanılır
Bebeğin Cinsiyetini Öğrenme, hamile kalmadan önce kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin cinsiyetini daha net bir şekilde belirleyebilirsiniz. Hesaplamalara katkı sağlaması amacıyla doğru bir Çin takvimi hamilelik planlaması yapılmalıdır. Bu planlamaya son adet döngünüzden itibaren başlayabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir detay bulunur. Sperm hücreleri rahimde 3 gün aktif yaşayabilir. Yani döllenme ilişkiden 3 gün sonra gerçekleşir. Bu noktada da takvimin geçerliliği zayıflar.
Japon Takvimi Nedir?
Japon Takvimi de tıpkı Cinsiyet hesaplaması gibi cinsiyet belirlemek için kullanılır. Ancak geleneksel takvim yöntemlerinden biraz daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Çin takviminden en büyük farkı ise aylar hem yatay hem de dikey olarak sıralanmaktadır. Yani biraz daha özel bir tabloya sahiptir. Bu tabloda sadece annenin değil babanın da doğduğu ayın olduğunu temsil eder. İki ayın kesişme noktası da bebeğin doğacağı tarihi belli eder.
Hamile kalınan tarih anne ve babanın doğum tarihlerinin kesiştiği noktayı temsil eder. Bebeğin cinsiyeti de bu kesişme noktası sayesinde tahmin edilir. Tıpkı Çin takviminde olduğu gibi Japon takvimi de hamile kalmadan önce kullanılmalıdır.
Bu sayede hamilelik planlaması yapılabilir ve istenilen cinsiyetin çıkma ihtimali artar. Cinsiyet dışında ikiz bebek isteyenlerde Japon takvimini kullanmaktadır. Ancak tıpta bir gerçekliği olmadığı için sadece tahminlere dayalı bir yöntemdir.
Dünyanın pek çok yerinde çok eski dönemlerden beri kullanılan Japon takvimi herhangi bir doğruluk payına sahip değildir. Ancak eski dönemlerde ultrason olmadığı için cinsiyet öğrenmek adına bu yöntem kullanılırdı.
Rus Takvimi Nedir?
Rus takvimi de tıpkı Çin takvimi gibi bebeklerin cinsiyetini öğrenmek için kullanılan bir yöntem aracıdır. Çok eski dönemlerde Rusya’da keşfedilmiştir. Takvimin kullanımı ise tamamen ay ve güneş döngüleri ile ilişkilidir.
Rus takvimine göre cinsiyeti tahmin edebilmek için doğum tarihinin gün, ay ve yıl olarak bilinmesi gerekiyor. Ayrıca annenin son adet gününü de mutlaka bilmesi gerekir. Adet gününü bilmemek hesaplamayı engellemese de tahminlerin doğruluğunu engelleyebilir.
Rus takvimi de tıpkı Japon ve Çin takvimi gibi herhangi bir bilimsel açıklamaya sahip değildir. Tamamen gözleme dayalı bir tahmin yürütme sistemidir. Ancak buna rağmen Rusya başta olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun sebebi tahminlerin doğru çıktığını söyleyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Bu söylemler Çin takvimi için de geçerlidir.
Zaten Rus ve Çin takvimi arasında da çok fazla fark bulunmamaktadır. En büyük fark sadece annenin değil babanın da doğum tarihinin hesaplamaya eklenmesi gerekiyor. Bu sayede hem annenin hem de babanın hücre yenilenme zamanları dikkate alınabiliyor.
Cinsiyet Hesaplama
Cin Takvimi Hesapla
Merhaba ben bu takvime göre baktığım da erkek çocuk olacak diyor. Baya da araştırdım, internette çin takvimi konusun da oldukça bilgiler yer alıyor. Burada da belirttiğiniz Cinsiyet hesaplamasına göre sanırım doğru sonuç veriyor.
Çin takvimi için oldukça popüler olduğunu söylediler. ben her ne kadar bu tarz şeylere inanmasam da cinsiyet hesaplaması yaptığım da sonuç doğru çıktı. Daha önce bu siteden yine baktırmıştım ve bugün doktorumuz tarafından da aldığımız sonuca göre bebeğimizin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik. 🙂